Ari Koivunen -

Ari Koivunen Biography

Power Metal - Finland


Ari Koivunen discography

Ari Koivunen biography

Tammikuussa 2007 Ari puhui Lucan kanssa puhelimessa: Hän oli aikeissa muuttaa Helsinkiin ja kyseli apua työn- ja asunnonhaussa. Muutamaa kuukautta myöhemmin Ari sattui voittamaan erään laulukilpailun, ja työnhakija muuttuikin työnantajaksi. Tuoreen idolin ensimmäiset kuukaudet olivat kiireistä levyntekoa; bändi ei ehtinyt vielä levytykseen mukaan, mutta soitti ensimmäisen keikkansa 5. kesäkuuta Helsingin Rocktownissa levynjulkkareiden varaslähdössä. Kesän myötä ei ryhmän sisällä enää puhuttu taustabändistä. Ari haluasi toki olla yhtyeen vokalisti ja keulakuva, mutta silti yksi bändin jäsenistä. Erkka, Vili, Erkki, Luca, Mauro ja Ari olivat nyt yhdessä Ari Koivunen.


Muusikoiden yhteinen historia nivoutuu vuosien varrella monin tavoin, joten bändikemian löytäminen ei ollut erityisen kovan työn takana. Alusta saakka mukana kiersi myös oma tekninen henkilökunta: Kurvinen, Mylly ja Pefu tai Vesku. Työläimmältä tuntui osoittaa yleisölle että kyseessä on todellakin yhtye eikä vokalisti ja taustabändi, mutta palautteesta päätellen siinä onnistuttiin.


Fuel For The Fire -kiertue kesti vuoden, jonka aikana tehtiin myös uusia biisejä. Toukokuun lopussa Ari Koivunen esiintyi kahtena iltana Tokiossa ja kesäkuussa yhtye julkaisi Becoming -nimisen albumin, jonka kappaleista valtaosa on ryhmän yhdessä kirjoittamia. Becoming -kiertue alkoi valloittaakseen taas vuoden verran keikkalavoja kotimaassa ja ulkomailla.